Assessoren trainen met SP&O scheelt tijd en kosten

12 maart 2019

Op 30 en 31 januari hebben 4 medewerkers van gemeente Landgraaf en 2 medewerkers van gemeente Beesel via Groeipunt hun assessoren diploma behaald.

Het grote voordeel is, dat zij vanaf nu hun eigen medewerkers mogen examineren op het gebruik van de bosmaaier. Omdat de assessoren gecertificeerd zijn door Groeipunt ontvangen de medewerkers die slagen voor het bosmaaier examen van Groeipunt een officieel certificaat. Dit scheelt tijd en kosten. De medewerkers zijn geen dagdeel of dagdelen van hun werkplek en de interne examineringskosten zijn veel lager dan de externe kosten.

Het assessoren programma en het programma voor veilig werken met de bosmaaier is ontwikkeld door PTC Oldenzaal BV samen met Groeipunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 2BI platform. Met 2BI worden de resultaten geborgd volgens de eisen van goed werkgeverschap. Een eis van de wetgever. De assessoren krijgen elke 2 jaar een herhaalprogramma van één dagdeel om hun assessoren certificaat van Groeipunt te behouden.

Lisette Peeters van gemeente Beesel:
“Nu we 2 medewerkers hebben die opgeleid zijn als assessoren kunnen we zelf onze medewerkers opleiden en examineren. Ook de herhaal examens doen we zelf. 2BI geeft aan wanneer wie weer aan de beurt is en de examinator plant het examen in. Voordeel is, dat we het programma kunnen uitbreiden met eigen wensen. Samen met PTC Oldenzaal gaan we dit uitbreiden naar andere machines.”

Groeipunt is specialist in het leven lang ontwikkelen in onder andere Groen en Leefomgeving. Voor ons de ideale partner in het organiseren en ontwikkelen van cursussen en opleidingen op maat.

Heeft u belangstelling in de mogelijkheden die Groeipunt en PTC Groep u kunnen bieden of heeft u gericht belangstelling voor de voordelen van de assessoren training? Neem dan contact op met Marc Paulissen via mail m.paulissen@ptcgroep.nl of telefonisch via 06-53588104.